طریقت درباره این مستند گفت: این مستند "آنهایی که دوستشان داریم" نام دارد که در آن سعی کرده ام به گفتگو با برخی از بچه هایی بنشینم که صادقانه پای سینمای دفاع مقدس ایستادند.
وی ادامه داد: جعفر دهقان، رضا ایرانمنش، علی دهکردی، جهانبخش سلطانی و حسین یاری از جمله این بچهها هستند که جزو باسابقه های سینمای جنگ و دفاع مقدس هستند و سعی کردم در این مستند بخشی از دینی که ما به عنوان مخاطبان نسبت به آنها داریم را برآورده کنم.
*مرور تاریخچه بهشت زهرا از ابتدا تا امروز
طریقت با اشاره به مستند "ب مثل بهشت" گفت: مستند دیگری که مشغول کار بر روی آن هستم "ب مثل بهشت" نام دارد که سعی شده در آن تاریحچه کامل بهشت زهرا مرور شود؛ دقیقا از اولین کسی که در آن دفن شد در قطعه اول تا الان که دیگر قطعه های مختلف آن پر هستند از انسانهایی که روزگاری در دنیای ما می زیسته اند.
نادر طریقت درباره ارگانهای حامی از تولید این دو مستند بیان داشت: مستند "آنهایی که دوستشان داریم" را با حمایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی می سازیم و مستند "ب مثل بهشت" را با همراهی شبکه مستند.
*"فراموش شدگان" هم در دولت دهم تأیید شد و هم در دولت یازدهم اما...
نادر طریقت که بیشتر از دو سالی می شود به دنبال ساخت یک فیلم بلند دفاع مقدسی با عنوان "فراموش شدگان" است درباره تازه ترین وضعیت این فیلم گفت: متاسفانه هیچ اتفاق تازه ای برای این پروژه رخ نداده و همچنان بلاتکلیف است و علیرغم اینکه فیلمنامه هم چند بار بازنویسی شده باز هم فارابی حمایتی از ما نمی کند.
وی ادامه داد: این پروژه اولین بار در دوران دولت دهم در شورای حمایتی وزارت ارشاد تصویب شد و به دنبال آن در دولت جدید هم کار دوباره مورد بررسی قرار گرفت و باز هم تأیید شد و برای تولید ما به فارابی معرفی شدیم. فارابی در ابتدا قبول کرد که حمایت کامل از پروژه داشته باشد اما بعد از مدتی گفتند فقط 50 درصد بودجه تولید را تقبل می کنند و من هم با رایزنیهای مختلف پای بخش خصوصی را به تولید باز کردم و بنا شد که 50 درصد بودجه را هم از بخش خصوصی تأمین کنیم اما باز هم از ما حمایت نشد.
*فارابی از ما خواست کاراکتر مستندساز را به مستندساز زندانی تبدیل کنیم!
کارگردان درام "خاطره" درباره دلیل عدم حمایت از "فراموش شدگان" بیان داشت: در فیلمنامه یک کاراکتر مستندساز وجود دارد که شورای فیلمنامه فارابی از ما خواست این مستندساز را تبدیل به مستندسازی کنیم که در جریان حوادث انتخاباتی دستگیر شده و به زندان رفته است(!) اما من زیربار نرفتم و گفتم این کار را نمی کنم چون خاستگاه کاراکتر جای دیگری است و به جز آن خودم هم آدم سیاسی نیستم که وارد این بازیها شوم. اینجا بود که کلید اختلاف با فارابی آغاز شد و ادامه پیدا کرد.
طریقت با اشاره به اینکه فارابی از وی خواسته بود فیلمنامه را به شخصی معتمد این سازمان برای بازنویسی ارائه شود گفت: بعد از آن که زیربار تغییر کاراکتر مستندساز نرفتم فارابی از من خواست یک نفر را به عنوان بازنویس فیلمنامه معرفی کنم و من هم مهدی سجادهچی را معرفی کردم و فارابی هم قبول کرد. فارابی فیلمنامه "فراموش شدگان" را 20 میلیون تومان از من خرید و من هم عین این 20 میلیون را به سجادهچی دادم تا فیلمنامه را بازنویسی کند.
وی ادامه داد: فیلمنامه مجددا بازنویسی شد و به فارابی ارائه شد اما این بار مدیران فارابی تغییر کردند و محمدرضا جعفری جلوه از فارابی رفت و تیم جدید نیز کلا فیلمنامه را رد کردند!
نادر طریقت با اشاره به اینکه بعد از دو سالی وقتی که صرف پیشبرد "فراموش شدگان" شده بود با حضور مدیران جدید فارابی با پیشنهادی عجیب از سوی مدیران این نهاد روبرو شد. طریقت در این باره بیان داشت: فارابی گفت 100 میلیون تومان وام بلاعوض به شما می دهیم که بروی هر چه دلت خواست بسازی اما من گفتم شما هنوز نادر طریقت را نمی شناسید. من آدمی نیستم که از این پولها به خانه ببرم و خیلی راحت قید این 100 میلیون را هم زدم.
*می خواستم فیلمی بسازم که پلی باشد میان نسل امروز و بچه های دفاع مقدس
این کارگردان در پایان گفتگوی خود با بیان اینکه انتظار داشت مدیران سینمایی کشور بیش از اینها پای پروژه ای دفاع مقدسی بایستند گفت: حداقل انتظارم این بود که یا حرف از حمایت نزنند یا وقتی حرف زدند پای حرف خود بایستند. من از کسی طلبکار نیستم و فقط دلم می خواست پروژه ای بسازم که پلی باشد میان نسل امروز و بچه های دفاع مقدس و متأسفم که علیرغم همه تلاشهایم از تولید این پروژه حمایت نشد.
پیرو اظهارات آقای نادر طریقت دربارة فیلمنامه «فراموش شدگان» که در خبرگزاری نسیم، با عنوان «وقتی یک کارگردان زیر بار درخواست سیاسی فارابی نرفت!» در تاریخ 30 آذر ماه منتشر شده است، به اطلاع میرساند، پیش از این، آقای طریقت در رسانه های گوناگون نیز نسبت به طرح ادعاهای مختلف دربارة فیلمنامه «فراموش شدگان» اظهارنظرهای مختلف کردهاند و اطلاع رسانی بنیاد سینمایی فارابی، نیز پاسخهای لازم داده است.
در پی اظهارنظر جدید آقای طریقت مجدداً به اطلاع میرساند، فیلمنامه «فراموش شدگان» علیرغم بازنویسی مورد اشاره وی، فاصلههای زیادی با مباحث دراماتیک سینمایی داشت که با اتفاق آرا در شورا مردود شناخته شد.
اما شورا نظر به حُسن ظن مدیرعامل بنیاد و توصیه وی، برای ساخت ویدئویی فیلمنامه دیگری، در صورت احراز شرایط به ایشان تعلق گیرد که ایشان نپذیرفت!
گفتنی است؛ بنیاد سینمایی فارابی از فیلمنامههایی حمایت میکند که با اولویتهای فرهنگی همخوانی دارد. وظیفه قطعی شوراها و بخش فرهنگی بنیاد، تطبیق این مأموریتها با فیلمنامههای ارائه شده است.
تمامی ادعاهای وی دربارة اضافه و کم شدن شخصیت های انتخاباتی و غیرانتخاباتی که از دو سال پیش در محافل خاصی مطرح کرده است و این بار در گفتگویش ادعا شده است، مسائل حاشیه ای تلقی شده و به پرونده فیلمنامه مزبور به هیچ وجه مرتبط نمی باشد"